Ställningsföretagen inom STIB ska bidra till trygga beställare och en sund konkurrens baserad på kompetens och kvalitet.

STIB arbetar för är att ständigt förbättra medlemsföretagens förutsättningar, konkurrenskraft och skapande av mervärden för hela branschen samt för beställare och användare av ställningar.

Ställningsföretagen som skapar branschens varumärke

Tillsammans skapar ställningsföretagen inom STIB en seriös bransch och ett varumärke som attraherar såväl som kompetent arbetskraft som de beställare som prioriterar kvalitet och säkerhet.

Medlemsförmåner

Medlemsföretag i STIB erbjuds kompetenshöjande utbildningar samt stöd och vägledning i företagandet.

STIBs medlemsplattform finns aktuell information och kunskap, lagar och regler, checklistor och digitala verktyg för egenkontroll och säkerhet, beräkningsmallar, och medlemsannonser.

Ställningsföretagen inom STIB har också tillgång till:

  • Tidningen Ställningsaktuellt – med branschnyheter, koll på marknaden, lagstiftning samt goda exempel och friskvårdstips mm.
  • Aktuella arbetsmiljöföreskrifter och SIS-standarder för ställningsbranschen.
  • Verksamhetsledningssystem anpassat till ställningsbranschen.
  • Rättslig vägledning gällande bl.a. arbetsmiljö, arbetsrätt, skattefrågor och entreprenadjuridik.

Sökregister för beställare -samt för kontroll av ägare till ställning

Beställare av ställning kan enkelt söka bland STIB medlemsföretag i STIBs medlemsregistret.

Medlemsföretagen har där också möjlighet att registrera sina ställningsfabrikat och markering av ställningsdelar så att polisen – eller köpare av ställningsdelar – enkelt ska kunna kontrollera vem den rättmätiga ägaren är.

Möjlighet att ansöka om STIB Auktorisation

Som medlem i STIB har ställningsföretag möjlighet att även ansöka om STIB Auktorisation. Det innebär bl.a. att kunna verifiera son kompetens och sitt kvalitetsarbete och därmed ebjuda extra trygghet för beställare. Mer information: STIB Auktorisation