En produktiv och säker arbetsplats börjar med ställningen

Genom att ställa krav på utbildning och behörighet, goda personalvillkor samt på ett ansvarsfullt företagande  – skapar du som beställare de bästa förutsättningarna för ditt projekt och de arbeten som ska utföras via ställningen.

Samtliga ställningsföretagen inom STIB förbinder sig att leva upp till uppsatta villkor som kännetecknar ett seriöst företagande i branschen.

 

STIB Auktoriserade företag – tryggt idag och imorgon!

STIB auktoriserade ställningsföretag har hög kompetens inom hela företaget, genomgår regelbundna revisioner och kontroll av arbetsplatser.

De auktoriserade ställningsföretagen får konstruktiv feedback och råd via STIBs specialistkonsulter.

  

Trygghet

När du anlitar ett auktoriserat ställningsföretag anlitar du bästa tillgängliga kompetens inom ställningsbyggnad.

Långsiktighet

Genom att anlita ett auktoriserat ställningsföretag bidrar du till den långsiktiga utveckling som dessa företag driver.

Ansvar och användning av ställning

Som beställare har du ansvar för att ställningen används på det sätt den är dimensionerad för, att kontrollera ställningen och att se till att användare inte monterar om ställningsdelar.

Information till användare och kompetens att upptäckta brister i tid bidrar till säkerheten vid användning av ställning.

Mottagning, användning och kontroll av ställning

STIBs Utbildning för beställare och användare av ställningar för, bl.a. arbetsledare, BAS-U och andra med samordningsansvar för arbeten och UE på arbetsplatsen.


Har du frågor?

Information kring ställningar, överlämnande, kontroll, ansvar och användning finns samlat under rubriken. Frågor och svar. Där har du också möjlighet att ställa egna frågor. Du kan också kontakta STIB direkt.